|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Eden
Dyskutant
wyznanie: wierzę w Jezusa ale nie uznaję Trójcy i/lub Biblii
|
Mam problem z grafiką
Przenioslam wątek, by inni użytkownicy mogli skorzystać z porad dotyczych grafiki i sami mogli w tym wątku pytać o kwestie z tym związane ________________________________________________________[ciach[ciach
Ostatnio edytowano N gru 23, 2018 9:25 pm przez merss, łącznie edytowano 1 raz
zmiana tytułu wątku, wycięcie treści nie związanych z problemami technicznymi
|
Cz gru 20, 2018 2:50 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
Re: Wersety z komentarzem i grafiką
[ciach
Ostatnio edytowano N gru 23, 2018 9:28 pm przez merss, łącznie edytowano 2 razy
usunięto link i tekst, który nie dotyczy kwestii techicznej
|
Pt gru 21, 2018 4:31 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
Mam pytanie: Czy grafiki (2 do tej pory) są widoczne? Proszę o odpowiedź.
|
So gru 22, 2018 7:24 pm |
|
|
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 20596 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
wyznanie: katolik
|
Wszak zam to możesz stwierdzić. Nie są. Link do grafiki musi prowadzić do pliku jpg.
|
So gru 22, 2018 7:36 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
Yarpen Zirgin napisał(a): Wszak zam to możesz stwierdzić. Nie są. Link do grafiki musi prowadzić do pliku jpg. Ja widzę grafiki jakie dałem tu (2 razy). A czy plik png nie może być? [przepraszam,że tak pytam, ale nie znam technicznych warunków na forach] Zrobię techniczną próbę - proszę napisać, czy jest widoczny któryś z obrazków: 1) plik jpg mały rozmiar 2) plik jpg duży rozmiar 3) plik png duży rozmiar 4) plik png mały rozmiar Proszę wskazać czy jest widoczny 1,2,3, czy 4 a może nic? Dziękuję i proszę nie mieć pretensji, że badam temat, bo ja widzę co wstawiam i nie wiem czemu ktoś nie widzi... Linki wstawiam między ten układ (nie podaję kwadratowych nawiasów bo się nie da tak, ale wskazuję,że używam tego, co forum oferuje): img img a pliki są na wirtualnym dysku OneDrive i mogę tam skopiować adres obrazu i go tu wkleić (tak robiłem 2 razy wcześniej, i ja widzę to, co wstawiłem). Jeśli coś źle robię, proszę o edukacyjną lekcję Przed wysłaniem teraz robię podgląd i widzę wszystkie 4 w/w obrazki
|
So gru 22, 2018 9:21 pm |
|
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Ja nie widzę żadnego.
|
So gru 22, 2018 9:25 pm |
|
|
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
Czy te obrazki trzymasz na publicznie dostępnym serwerze? Wydaje mi się, że nie i to może być problem. Z tutejszego Forum http://dyskusje.katolik.pl/faq.phpCytuj: Najczęściej zadawane pytania » Can I post images? Yes, images can be shown in your posts. If the administrator has allowed attachments, you may be able to upload the image to the board. Otherwise, you must link to an image stored on a publicly accessible web server, e.g. http://www.example.com/my-picture.gif. You cannot link to pictures stored on your own PC (unless it is a publicly accessible server) nor images stored behind authentication mechanisms, e.g. hotmail or yahoo mailboxes, password protected sites, etc. To display the image use the BBCode [img] tag.
|
So gru 22, 2018 9:34 pm |
|
|
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:54 pm Posty: 14212 Lokalizacja: Polska
|
W znaczniki img wstawiasz adres obrazka. Musi mieć zakończenie jpg albo inny format graficzny Żeby obrazek wyświetlał się to miedzy znaczniki wpisujesz https://d2pptc4exyus09.cloudfront.net/puzzle/161/973/original.jpg Wtedy będziesz miał taki efekt Z cała pewnością to nie jest adres obrazka https://db3pap002files.storage.live.com/y4pjPZBDTPl8Cd6kLO6NOTql9XVO-TU3LlFJ7jXDJgUN2BUOcrMDV4zWCLT2RQ3ovP70xEXzO5cGjJ1da2XyFf6W6_RjDI607AY9l6K7e7We-EJm79oDgzwse9hoHMQOmuUmEeNjEbcJv7m0NKyS1CGmEeXokf5LifE09PpPDeeNmkDLKBSC_KOxv8xAZixzEja/jpg_Easy-Resize.com.jpg?psid=1&width=573&height=480
_________________ Bobry, wszędzie bobry
|
So gru 22, 2018 11:00 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
Jockey napisał(a): W znaczniki img wstawiasz adres obrazka. Musi mieć zakończenie jpg albo inny format graficzny
Dzięki za poradę. Czy możesz mi podać miejsce, gdzie mógłbym, jak Ty, też przechowywać zdjęcia i je na forum publikować (jak to sam tu wyżej zrobiłeś)? Szukam, jest wiele takich miejsc, ale trudno mi coś wybrać bo często tylko na krótki czas można tam mieć zmagazynowane zdjęcia, a potem usuwane są - a ja potrzebuję na stałe! Poradź coś, proszę... Dzięki
|
N gru 23, 2018 7:41 am |
|
|
Eden
Dyskutant
|
"Szukajcie a znajdziecie" - te słowa Pana Jezusa często się cytuje... tez to zrobiłem, bo mam miejsce, gdzie mogę "składować" moje grafiki, a potem je tu na forum publikować; to jest to miejsce: https://www.fotosik.pl/Proszę mi napisać, czy są widoczne 2 obrazki? (jeden dotyczy pobożności, drugi prawdy) Proszę też napisać, jak duże one są? Ja je widzę jako kwadrat zajmujący nieco ponad połowę obszaru posta (na szerokość). Dziękuję Prośba do moderatora: O ile by to było możliwe, to bardzo proszę podmienić linki do grafik w moich postach na początku pisanych, na te dobre (zakładam,że teraz podałem dobre), oraz o usunięcie tego posta co tu teraz piszę, oraz tych moich i nie tylko moich postów, które zaśmiecają temat. Innymi słowy, chciałbym jakby od początku zacząć ten temat (zachowując tylko 2 moje wpisy z grafiką, oraz chyba jeden komentarz na temat treści tego, co pisałem techniczne uwagi proszę usunąć). Dziękuję
|
N gru 23, 2018 1:22 pm |
|
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Myślę, że problemy techniczne, które towarzyszyły temu wątkowi warto pozostawić na forum. Przeniosłabym więc ten wątek w inne miejsce, by go nie ciąć na niezroumiałe fragmenty. Może ktoś inny skorzysta z podpowiedzi, gdy będzie mial takie same problemy. Może zacznij od początku, w wersji jak sobie założyłeś. Może być?
|
N gru 23, 2018 2:02 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
merss napisał(a): Myślę, że problemy techniczne, które towarzyszyły temu wątkowi warto pozostawić na forum. Przeniosłabym więc ten wątek w inne miejsce, by go nie ciąć na niezroumiałe fragmenty. Może ktoś inny skorzysta z podpowiedzi, gdy będzie mial takie same problemy. Może zacznij od początku, w wersji jak sobie założyłeś. Może być? OK, pasuje Ale - dla pewności, proszę mi odpisać: czy są widoczne 2 obrazki? (jeden dotyczy pobożności, drugi prawdy) Proszę też napisać, jak duże one są? Ja je widzę jako kwadrat zajmujący nieco ponad połowę obszaru posta (na szerokość).Po uzyskaniu odp. na te w/w pytania, proszę przenieść cały temat w jakieś ustronne miejsce,a ja zacznę od nowa... A może zapytam jeszcze: czy Hyde park to dobry dział, czy proponujesz inny? Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
|
N gru 23, 2018 2:17 pm |
|
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Wszystko widoczne. Wątek umieść w dziale charf lub sama tam go przeniosę. Potem posprzątam. Editcharf = chrześcijaństwo ateizm religie filozofie
|
N gru 23, 2018 2:44 pm |
|
|
Eden
Dyskutant
|
Miło mi poinformować, że po początkowych perypetiach z zamieszczaniem grafik, otwarłem na nowo wątek, gdzie łączę tekst biblijny z grafiką i własnym komentarzem. Teraz zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=12&t=29572Pozdrawiam
|
N gru 23, 2018 9:23 pm |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|