| Autor |
Wiadomość |
|
equuleuss
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
 Re: UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V
Nie, nie zmieniam płci w tę i w tę stronę. Kiedy jeszcze wierzyłem to chciałem podobać się Bogu i takim katolikom jak Ty nie tolerującym takich osób jak ja. Ale nie dałem rady, nie potrafiłem tego zmienić w sobie. U mnie jest to prawdziwe, wrodzone i niezmienne.
Ja nie jestem trzecią płcią. Nie zaliczam siebie także do osób LGBT. Jestem osobą true trans, czyli prawdziwie transseksualną, taką która w taki sposób się urodziła. Nie transgender, nie agender czy bigender i nie żaden gender. To coś zupełnie innego.
Poza tym, to nie ma nic wspólnego z tym że Bóg ustanowił dwie płcie i że postawił granice biologiczne, myślisz że to jest tak że mnie się coś wydaje jak o tym pisałaś w wątku? Bardzo się tutaj mylisz.
Słyszałaś o interseksualnych osobach? Jak wytłumaczysz czy określisz ich płeć? Także z granicami biologicznymi różnie bywa.
Nie zmuszam nikogo w tym również Ciebie do stosowania zaimków męskich wobec mojej osoby, ale moim zdaniem nie masz prawa wypowiadać się w taki sposób wobec mnie i innych osób uczestniczących w dyskusji w wątku.
Jeśli tego nie szanujesz to w porządku, mówiłabyś do mnie w formie żeńskiej a ja o sobie w formie męskiej. I tyle. Ale nie masz prawa pouczać innych i udzielać im informacji o mnie i to w taki sposób który jest po prostu obraźliwy.
Mógłbym tu przyjść jako mężczyzna i nikomu o sobie nie mówić, ja natomiast byłem szczery a Ty to teraz wykorzystałaś przeciwko mnie
I proszę, Ty naprawdę nic o mnie nie wiesz. Nie pozoruj się na kogoś kto ma rację. Bo jej naprawdę nie masz. Kiedy tu przyszedłem byłem zagubiony. I nie, ja nie jestem psychicznie chorą osobą jeśli tak o mnie myślisz. Natomiast miałem depresję kliniczną i byłem blisko utraty życia.
|
| Śr wrz 17, 2025 12:36 am |
|
 |
|
PeterW
Czuwa nad wszystkim
wyznanie: katolik
|
equuleuss napisał(a): Wątek został przeniesiony a ja nie mam możliwości aby odpowiadać i wypowiadać się w temacie. Wątek został przeniesiony, bo formalnie nie pasował do poprzedniego miejsca (nie ta tematyka). Możesz w tym nowym swobodnie się wypowiadać
_________________ "Bo myśli moje nie są myślami waszymi, ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana." Iz 55
|
| Śr wrz 17, 2025 8:23 am |
|
 |
|
equuleuss
Niesamowity Gaduła
|
PeterW napisał(a): Wątek został przeniesiony, bo formalnie nie pasował do poprzedniego miejsca (nie ta tematyka). Możesz w tym nowym swobodnie się wypowiadać
Niestety nie mogę wypowiadać się w tym wątku. Chętnie odpowiedziałbym na pytania i wyjaśnił pewne rzeczy, ale nie mogę brać udziału w dyskusji. Być może dlatego że jest to dział tylko dla chrześcijan i mam zablokowaną możliwość pisania postów.
|
| Śr wrz 17, 2025 1:20 pm |
|
 |
|
equuleuss
Niesamowity Gaduła
|
Prosiłbym o przeniesienie wątku do działu gdzie mógłbym brać udział w dyskusji. Chociażby - chrześcijaństwo, ateizm, religie, filozofie. Z góry dziękuję.
|
| Śr wrz 17, 2025 1:39 pm |
|
 |
|
cog
Zagadywacz
wyznanie: bezwyznaniowiec
|
Captcha w wersji JavaScript nie działa. Próbowałem zarejestrować się z użyciem strony rejestracji. Dostawałem za każdym razem komunikat, że mam źle posortowane elementy. W zapytaniu POST wysyłanym ze strony w ogóle nie było tych elementów. Nie ma też przycisku rejestracji, działa przycisk enter, ale leci błąd.
Udało mi się zarejestrować tylko po wyłączeniu JS (wtedy captcha ma wersję z checkboxami).
|
| Pt mar 13, 2026 9:58 am |
|
 |
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Zgłosiliśmy Adminowi i widzę nowego użytkownika, który zajesterował się zanim ten wpis ukazał się na forum. Mam nadzieję, że problem rozwiązany.
|
| Wt mar 17, 2026 12:34 pm |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
Zauważyłem, że godziny publikacji postów są wyświetlane z godzinnym przesunięciem do przodu względem czasu rzeczywistego. Może wynika to z braku automatycznej synchronizacji przy przejściu między czasem letnim a zimowym w konfiguracji serwisu.
|
| So mar 21, 2026 9:38 am |
|
 |
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Wejdź w Panel Użytkownika i w ustawieniach forum dokonaj korekty czasu.
|
| So mar 21, 2026 11:23 am |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
Zrobiłem tak, problem znika po moim zalogowaniu – wtedy widzę czas poprawny, ale po wylogowaniu widzę znów czas i godzinę przesunięty do góry, zarówno w stopce forum jak i czasach wiadomości. W stopce forum (po wylogowaniu) widnieje informacja: „Strefa czasowa: UTC + 2”. Jest to chyba błąd, ponieważ czas letni w naszym kraju zaczyna się w tym roku dopiero w nocy z 28 na 29 marca.
|
| So mar 21, 2026 12:42 pm |
|
 |
|
PeterW
Czuwa nad wszystkim
|
Lepton napisał(a): Zrobiłem tak, problem znika po moim zalogowaniu – wtedy widzę czas poprawny, ale po wylogowaniu widzę znów czas i godzinę przesunięty do góry, zarówno w stopce forum jak i czasach wiadomości. W stopce forum (po wylogowaniu) widnieje informacja: „Strefa czasowa: UTC + 2”. Jest to chyba błąd, ponieważ czas letni w naszym kraju zaczyna się w tym roku dopiero w nocy z 28 na 29 marca. Wlazłem w swoje ustawienia i mam zaznaczone (tam jest cała lista do wyboru): Strefa czasowa: [UTC+1, A] Czas środkowoeuropejski (CET) Czas letni: Nie Po ustawieniu kliknij w "Wyślij"
_________________ "Bo myśli moje nie są myślami waszymi, ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana." Iz 55
|
| So mar 21, 2026 3:19 pm |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
Tak też zrobiłem i to działa tylko jak jestem zalogowany, wówczas mam na głównej stronie:
Strona główna forumStrefa czasowa: UTC + 1
Po wylogowaniu już mam:
Strona główna forumStrefa czasowa: UTC + 2
|
| So mar 21, 2026 4:13 pm |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
Będąc nie zalogowany już mi wyświetla prawidłowo Strefa czasowa: UTC + 1 dzięki
|
| N mar 22, 2026 4:11 pm |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
Zmienił się czas z zimowego na letni, a po wylogowaniu dalej jest czas zimowy UTC + 1. Możecie teraz ponownie ustawić czas strony UTC + 2, lub UTC + 1 [ DST] - tak mam po zalogowaniu i wówczas poprawnie wyświetla czas.
|
| Pt kwi 03, 2026 9:50 am |
|
 |
|
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Musisz uzbroić się w cierpliwość, bo to nie nasze możliwości. Trzeba było poczekać i byłby spokój. 
|
| Pt kwi 03, 2026 8:43 pm |
|
 |
|
Lepton
Gaduła
|
„Cierpliwość zaś niech spełnia doskonałe swe dzieło, abyście byli doskonali i bez zarzutu, w niczym nie wykazując braków”. List św. Jakuba (1, 4)
|
| Cz kwi 09, 2026 3:21 pm |
|
|