|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
PeterW
Czuwa nad wszystkim
wyznanie: katolik
|
 Re: UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V
Jest takie powiedzenie żydowskie: "Jeśli jedna osoba mówi ci, że jesteś Osłem, wyśmiej ją. Jeśli druga osoba mówi ci, że jesteś Osłem, wzrusz ramionami. Ale jeśli trzecia osoba mówi ci, że jesteś Osłem, to zacznij zbierać na siodło."
Ps. To powiedzenie. Nie oznacza to że TY jesteś osłem.
_________________ "Bo myśli moje nie są myślami waszymi, ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana." Iz 55
|
| Cz sie 20, 2026 1:54 pm |
|
 |
|
TS7
|
Jest to jedno z najgłupszych powiedzeń jakie w życiu słyszałem. Wszyscy "Żydzi" powiedzą Ci "Jezus nie jest Panem."
Czyli ciąg dalszy Gaslightingu? Czy chcesz mi powiedzieć, że ja mówię Tobie „Nie jestem nieomylny. Nie pojąłem Boga.” A Ty będziesz mi mówić: „Uważasz się za nieomylnego i że pojąłeś Boga, wbrew temu co twierdzisz."? To mi próbujesz przekazać? Bo nie wiem jak mam to inaczej rozumieć?
Czyli, że kłamię czy też jestem głęboko nieświadomy, że uważam, że pojąłem Boga i że mam się za nieomylnego? Powiedz mi to wprost bez metafor, powiedzonek i innych środków stylistycznych.
Bo, jeżeli ja mówię „Tak nie jest.”. A Ty mnie gaslightujesz, to nie ma sensu abym z Tobą dalej rozmawiał. Albowiem NIGDY nie udowodnię nikomu, że to co mówię o sobie jest prawdą. Jeżeli Ty czy Merss czy Jockey czy ktokolwiek nie wierzy w to co mówię o samym sobie, dalsza rozmowa nie ma sensu. Mogę bowiem kłamać o wszystkim i wszystko co o sobie mówię może być niezgodne z rzeczywistością. Albo być Gaslightowany. Relacja dalsza nie ma sensu.
|
| Cz sie 20, 2026 2:09 pm |
|
 |
|
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 8:54 pm Posty: 14416 Lokalizacja: Polska
wyznanie: katolik
|
TS7 skończ te wykłócanie się. Jak widzisz cały zespół moderatorski tak samo ocenia twoje wpisy. I masz dwa wyjścia. Albo się zastosować do panujących tutaj wymogów albo się z nami pożegnać. Jak nie skończysz awantury to my się pożegnamy z tobą.
_________________ Pan jest Pasterzem moim
|
| Cz sie 20, 2026 2:52 pm |
|
 |
|
TS7
|
Wobec tego żegnam. Jeżeli nie ma wiary w słowo, to nie ma rozmowy. Skończyłem z Waszym Gaslightingiem. Już wszystko powiedziałem co miałem Wam do powiedzenia. A żebym nie miał potrzeby wracać i dowodzić, że nie jestem Wielbłądem to proszę o skasowanie konta. Jestem pewien
|
| Cz sie 20, 2026 4:25 pm |
|
|