|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
JANA 17:17
Dyskutant
Dołączył(a): Cz gru 16, 2010 11:12 am Posty: 244 Lokalizacja: Puławy
wyznanie: nie chcę podawać
|
 ...
Chrześcijański Dokument na temat rzekomych objawień w różnych miejscach : https://www.youtube.com/watch?v=QAdMQOoWf,
_________________ Google : JAK ANTYCHRYST OSZUKA WIELU CHRZEŚCIJAN
Google : "Nadchodzi III wojna światowa, ratuj swoją duszę"
Ostatnio edytowano So maja 10, 2025 9:57 am przez merss, łącznie edytowano 2 razy
film jest niedostępny
|
Cz maja 08, 2025 2:53 pm |
|
 |
JANA 17:17
Dyskutant
Dołączył(a): Cz gru 16, 2010 11:12 am Posty: 244 Lokalizacja: Puławy
wyznanie: nie chcę podawać
|
 Re: Aktualności II
Kto by nie był wybrany, to jedyny "Ojciec Święty" to PAN BÓG. Tytułowanie człowieka : "Ojciec Święty", to deptanie po słowach Chrystusa PANA, to nieposłuszeństwo wobec Niego. Większość ludzie nie bada, nie sprawdza swoich wierzeń, ale robią coś bo "tak zostali wychowani", bo "wszyscy tak robią" .... smutne, ale prawdziwe. Zamiast samemu czytać Pismo w zaufaniu PANU i w ten sposób sprawdzać co mówią inni, to większość ludzi na ziemi ślepo, naiwnie przyjmuje różne ludzkie nauki, które w rzeczywistości są mniej lub bardziej dalekie od nauki Tego, który jest "Drogą, Prawdą i Życiem". Powiem jak apostoł Paweł : "nie stawajcie się niewolnikami ludzi" oraz : "Galaci kto was omamił  " , Pozdrawiam i Bożego dobra wszystkim życzę 
_________________ Google : JAK ANTYCHRYST OSZUKA WIELU CHRZEŚCIJAN
Google : "Nadchodzi III wojna światowa, ratuj swoją duszę"
|
Cz maja 08, 2025 3:03 pm |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 25, 2009 4:55 pm Posty: 18837 Lokalizacja: Gdynia
wyznanie: katolik
|
Znowu to samo. ZIew.
Cz maja 08, 2025 4:23 pm |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
wyznanie: chrześcijanin, inne (trynitarny i biblijny)
|
Barney napisał(a): wybrana napisał(a): Gregor napisał(a): Pierwsza bestia, to cesarski Rzym. Druga bestia uleczona, to ponownie Rzym. I znow ta publicystyka. To może coś bardziej biblijnego i historycznego na ten temat, zamiast tych głupot? https://analizy.biz/marek1962/wielkanierzadnica.pdfBarney to co zacytowałeś o bestii/Rzymie, to tekst wybranej, a nie mój.
|
Pt maja 09, 2025 10:55 pm |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
|
wybrana napisał(a): Nie podzielaj zdania z sugestiami tego wykładu. Pierwsza bestia, to cesarski Rzym. Druga bestia uleczona, to ponownie Rzym. Raczej to się nie zgadza. Druga bestia działa na rzecz pierwszej. Tak jak napisałem wcześniej, jeśli interpretacja z wykładu jest słuszna, to będziemy obserwować współpracę/alians dwóch ośrodków władzy tak jak to jest opisane w 13 rozdz. Apokalipsy. Póki co mamy dwóch przywódców tej samej narodowości, którzy mają ze sobą kilka cech wspólnych: - są przywódcami religijno-politycznymi (DT jest uznany za duchowego przewódcę USA) - to się stało 1 maja w Białym Domu - link podał TS7: - mają konserwatywne poglądy odnośnie rodziny/małżeństwa - są za ekumenizmem/synkretyzmem religijnym - wywierają wpływ w ujęciu globalnym Co do drugiej bestii to są jeszcze inne przesłanki z najnowszej historii, które wspierają tezę, że chodzi tu o USA. Ale jak mówiłem, to czas pokaże czy tak się stanie …  Chcesz wątek o wróżeniu z fusów to go załóż. Znaki czasu czytają nieliczni. To nie są Aktualności (merss)
|
Pt maja 09, 2025 11:06 pm |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
|
Barney napisał(a): Warto zachować ten podany przez Gregora wykład, przyda się do użycia w wykładach o Piśmie Świętym. Jako przykład, jak NIE należy interpretować Biblii. Podaj zatem alternatywną egzegezę tych tekstów biblijnych omawianych w wykładzie. Chętnie się zapoznam, a myślę że inni forumowicze też.
|
Pt maja 09, 2025 11:29 pm |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
|
Barney jeszcze raz powtarzam - to co zacytowałeś: Cytuj: Gregor napisał(a): Pierwsza bestia, to cesarski Rzym. Druga bestia uleczona, to ponownie Rzym. nie jest moją wypowiedzią tylko wybranej. Ponownie źle przypisałeś autora. Dzięki, ale ja odnosiłem się do 13 rozdziału Apokalipsy. Tak więc zaklinowałeś tekst odnoszący się zupełnie do czegoś innego - czyli nie w temacie. Zapodaj coś w temacie 13 rozdziału Apokalipsy, bo tego dotyczył zalinkowany przeze mnie wykład i oparte na nim moje przewidywania odnośnie współpracy USA i Watykanu/Kościoła katolickiego. One zaś otrzymują dodatkowe wsparcie w fakcie narodowości Leona XIV.
|
So maja 10, 2025 11:59 pm |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
|
Pytanie do moderacji: Dlaczego został usunięty mój post, który był odpowiedzią na poniższy post wybranej?wybrana napisał(a): Nie podzielaj zdania z sugestiami tego wykładu. Pierwsza bestia, to cesarski Rzym. Druga bestia uleczona, to ponownie Rzym.
|
N maja 11, 2025 12:03 am |
|
 |
wybrana
Niesamowity Gaduła
|
Gregor napisał(a): Barney jeszcze raz powtarzam - to co zacytowałeś: Cytuj: Gregor napisał(a): Pierwsza bestia, to cesarski Rzym. Druga bestia uleczona, to ponownie Rzym. nie jest moją wypowiedzią tylko wybranej. Ponownie źle przypisałeś autora. Dzięki, ale ja odnosiłem . Zapodaj coś w temacie 13 rozdziału Apokalipsy, bo tego dotyczył zalinkowany przeze mnie wykład i oparte na nim moje przewidywania odnośnie współpracy USA i Watykanu/Kościoła katolickiego. One zaś otrzymują dodatkowe wsparcie w fakcie narodowości Leona XIV. Apokalipsa opisuje nierząd duchowej nierządnicy a nie polityczno - społecznej.
_________________ Miłość Jezusa-moim zbawieniem. Trwanie w Jezusie-Boga uwielbieniem.
|
N maja 11, 2025 9:00 am |
|
 |
Gregor
Niesamowity Gaduła
|
Po raz drugi usunięto mój post w całości i po cichu, który tym razem był odpowiedzią do Barney`a. To nowy sposób dyskryminacji z Waszej strony moderatorzy?
Zrobiłem sobie tym razem zrzut ekranu, więc będę miał dowód w razie potrzeby.
|
N maja 11, 2025 11:34 pm |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|